The Eternal Flame

Daurinról

2019. március 25. 22:15 - Stray Breeze

Csupán az érthetőség és átláthatóság kedvéért íme egy rövidke bejegyzés a Daurin névről.

Mint azt eddig is láthattátok, nem hoztam létre külön-külön bejegyzést minden "nem canon" névnek, de úgy éreztem, Daurin megér egy pici magyarázatot. Főként azért, mert nem saját kreálmány.

A 12. fejezetben, és említésszinten a 13.-ban fordul elő, mint Fëanor valmari álneve. Az Elveszett Mesék I. (J.R.R. Tolkien, szerk.: Christopher Tolkien) -ből kölcsönöztem: egy valinori gnoma (nolda) volt Ő, aki a "végleges" Szilmarilokba már nem került bele. Melkor és Wirilómë (Ungoliant) végez vele, mikor a Fákat is elpusztítják. Érdekessége az, hogy első előfordulásakor a neve helyén Fëanor neve szerepel.

Talán még a jövőben elő fog fordulni egy-két hasonló jellegű, magyarázó szösszenet, melyeket a Hírek, Infók menüben találhattok meg. Tervezem még továbbá, hogy a már előfordult neveket az átláthatóság kedvéért egy külön menüpontba szedem, néhány mondatos magyarázatot fűzve az egyes karakterekhez. 

Szólj hozzá!
Címkék: info daurin feanor

A bejegyzés trackback címe:

https://eternalflame.blog.hu/api/trackback/id/tr6414716427

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása